top of page

Mer om Ingrid Isis Frideborgsdotter

För mig är Hjärtats Qigong en möjlighet att få djupare kontakt med mitt hjärta och känna kärlek till mig själv, naturen och min omgivning – jag ser det som ett fredsarbete för jorden. Ingen som landat i sig själv och fått kontakt med kärleken i sitt hjärta trycker på någon krigsknapp. Närvaron qigongen ger är helt sanslöst vacker.

Jag har qigongat sedan början av 2000-talet och började som lärling till Carlos Luna i några år. Qigong var min väg tillbaka efter en tid av utbrändhet med stressymptom som uttryckte sig som smärta i hjärtat och med en huvudvärk som satte stopp för mitt yrkesutövande som journalist. Efter 5 år med Qigong friskförklarade jag mig själv. Jag vet ju att det fungerar så för mig är det otroligt fint att få dela med mig utav detta till människor - speciellt till personer med stressjukdomar.

Jag har gått Qigong Akademien, ett 3 årigt program och tillsammans med akupressur och taomassage har jag en mångårig utbildning inom Österländsk Medicin. Jag har tränat flera olika Qigong-former och har tränat för taijimästare i Kina och för Li Jing som är världsmästarinna i taiji.


Vi ska leva Qigong, säger min dåvarande mästare Carlos när jag började att träna qigong. Nu när jag ställer mig med fötterna axelbrett isär och tar ett djupt andetag och känner kontakten med jorden och känner kontakten med himlen så kan jag få den här stillheten och närvaron och kärleken utav bara det. Det är det här som jag vill dela med mig av, att landa i sitt hjärta, att kunna känna kärlek både till sig själv och till allt levande.


LÄS MER OM MIG
Comments


bottom of page